شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است butterfly valve آوند انرژی | kasrasaran

هنگامی که به طور کامل باز می شود، منطقه جریان موثر کانال شیر بزرگ است، بنابراین مقاومت سیال کم است. شما در ادامه با دو تا از رایج ترین عیب های این شیرها آشنا می شوید. دو فولاد ضدزنگ آستنیتی و دوپلکس از مطرح ترین نوع فولادها است که مورد استفاده قرار می گیرند.

این شیر مانند یک شیر توپی برای بسته شدن و توقف رسانه، سریع عمل می کند، اما برخلاف شیر توپی، شیر پروانه ای می تواند به صورت تدریجی باز و بسته شود. این تفاوت به این معنی است که دیسک همیشه در مسیر جریان وجود دارد و باعث افت فشار جریان سیال می شود. از ویژگی های ولو پروانه ای می توان به سبکی وزن، کنترل آسان و افزایش سرعت جریان سیال در زمان کوتاه و در هنگامی که شیر در حال باز شدن است، اشاره کرد. این نوع شیر از دو کنتراست تعادلی استفاده می کند تا نشیمنگاه شیرهای پروانه ای را از یکدیگر دور نگه دارد. آفست دوم ساقه را از نشیمنگاه دور می کند و به شیر اجازه می دهد با حداقل اصطکاک بسته و باز شود.

  • برای جلوگیری از نشتی به کمترین افت فشار در موقعیت باز نیاز دارد.
  • این شرکت ارائه کننده انواع محصولات فولادی با بهترین قیمت در بازار آهن ایران است.
  • به علاوه، آنها معمولاً بسیار ارزانتر از یک شیر توپی با همان اندازه هستند.
  • این مدل شیر چون مستقیم به خط لوله، جوش می خورند بنابراین در سیستم هایی که فشار بالایی دارند کاربرد دارند.
  • نوع اول که دارای چرخ دنده حلزونی می باشد و نیرو توسط چرخدنده حلزونی به شافت و دیسک شیر انتقال داده می شود و به راحتی با چرخش 90 درجه ای، سیال عبور داده می شود.

شیر پروانه ای با عملگر پنوماتیک به عنوان پر سرعت ترین شیر پروانه ای در باز و بسته کردن مسیر سیال استفاده می شود. روی شیرهای پروانه ای مدل لاگ یک سری برآمدگی کوچک دیده می‌شود. توجه داشته باشید این نوع اتصال نسبت به شیر ویفر بهتر است و مهر و موم بیشتری دارد. در این مدل باتر فلای ولو شاهد سیستمی هستیم که در آن فلنج‌ های خط لوله به فلنج بدنه متصل می‌شوند. در دو طرف شی که سیت آن واقع شده است دارای فلنج می باشد که با پیچ و مهره متصل می شود.

شیر پروانه ای ویفری

شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است butterfly valve آوند انرژی | kasrasaran

روش انتخاب صحیح این محصول به نوع سیال، فشار کاری، دمای کاری، نوع اتصال، فضا و محیط محل نصب بستگی دارد. با توجه به این شرایط، از متریال های مختلف در شیر پروانه ای استفاده می شود. بالای 70 درصد از خرابی های شیر پروانه ای مربوط به سیت آن می باشد به همین دلیل علاوه بر اهمیت انتخاب متریال بدنه و دیسک، متریال سیت از اهمیت بیشتری برخوردار است. حرکت دیسک توسط یک ساقه/ شفت وارد شده از طریق دیسک و یک محرک که در خارج از شیر قرار دارد کنترل می شود. جنس بدنه شیر های پروانه ای معمولا از چدن انعطاف پذیر با پوشش پودری اپوکسی در سطوح داخلی و خارجی است. لازم به ذکر است این شیرآلات به ترتیب مصرف با جنس بدنه پلیمری، فولادی و استیل نیز موجود می باشد.

این آلیاژها به طور خاص برای کاربردهای بسیار خورنده مناسب هستند که می توانند لایه اکسیدی محافظ را در فولادهای گرید پایین‌تر‌ (مانند فولاد ضد زنگ) تخریب کنند. پراستفاده ترین آلیاژهای نیکل در ساخت شیرها Inconel, Incoloy, این فرم تماس Hastelloy هستند. مهم ترین عیب آلیاژهای نیکل وزن زیاد و قیمت گران (چند برابر شیرهای فولادی ضدزنگ) آن ها است. مهم ترین مزیت شیرهای پروانه ای فولاد کربنی قیمت نسبتاً پایین و عملکرد قابل قبول آن هاست (به خصوص برای کاربردهای فشار پایین). ضعف شیرهای فولاد کربنی مقاومت کم نسبت به خوردگی است (که می توان با افزودن رنگ های بیرونی یا مواد آستری داخلی مانند تفلون این ضعف را بهبود داد). شیرهای پروانه ای (Butterfly Valves) برای قطع یا تعدیل جریان سیال (جداسازی و تنظیم) استفاده می شود.

محرک برقی