از صفر تا صد آسانسور و نکاتی که باید بدانید

محدود کننده انتهای مسیر در زمان عدم کارکرد صحیح لمینت و سوئیچ شده باعث اتمام حرکت آسانسور کارگاهی در انتهای ریل شده و نقش به سزایی در عدم سقوط کابین دارد. سوئیچ ایمنی بر روی درب ورودی آسانسور کارگاهی نصب می شود و باعث عدم سقوط آسانسور و بروز حادثه می گردد. زمانی که سرعت حرکت آسانسور از استاندارد تعیین شده بیشتر می شود، ترمز ایمنی آسانسور فعال می گردد و مانع از سقوط و ایجاد مشکل برای آسانسور می گردد. برای امنیت بیشتر در آسانسورها یک ترمز اضطراری طراحی می گردد که به آن گاورنر گفته می شود.

این بخش به مقررات ابعاد آسانسورهای تجاری و مسکونی با ظرفیت ۹ و ۱۰ نفره می پردازیم. آسانسورهای با این ابعاد معمولا در مجتمع های بزرگ ، بیمارستان ها و در کل مکان های با ترافیک بالا مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل حساسیت های زیاد در حوزه ی حمل و نقل داخلی مراکز درمانی، اهمیت کاربری آسانسورها در این حوزه بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد. از این حیث آسانسور ها در حیطه کاربری هتل با توجه به تعدد حمل و نقل نفرات و همچنین سرویس دهی شبانه روزی، بار ترافیک زیادی را متحمل می شوند. همچنین مبحث طراحی معماری و جانمایی آسانسور ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سرویس و نگهداری آسانسور

این وسیله عمل موقعیت یابی آسانسور به صورت عمودی را انجام می دهد. پالس های تولید شده برای این که در تابلو فرمان قابل خواندن شوند، توسط قطعه ی دیگری به نام انکودر بازخوانی می شوند. انکودر وظایف مشخصی دارد که عبارتند از؛ کنترل کردن سرعت آسانسور، کنترل کردن باز و بسته شدن درب های آسانسور، موقعیت یابی آسانسور در جهت عمودی و فرمان های آسانسور. انکودر ها از نظر عملکرد به سه نوع؛ انکودر افزایشی، انکودر مطلق و انکودر نسبی تقسیم می شوند. تقسیم بندی دیگر انکودر ها بر اساس شکل ظاهری آنان است و به انکودر خطی و دوار تقسیم می شوند.

از صفر تا صد آسانسور و نکاتی که باید بدانید

وقتی آسانسور به طبقه مورد نظر نزدیک شد، سیستم کنترل علامتی به موتور الکتریکی فرستاده تا کار تلمبه به آرامی قطع شود. نوع بعدی آسانسور که به شما دوستان توضیح داده خواهد شد آسانسور مغناطیسی می باشد که عملکردی متفاوت نسبت به دو نوع قبلی دارد. در این نوع آسانسور ها بنا به دلیل استفاده از نیروی مغناطیسی از کابل و موتور استفاده ای نمی شود. با اختراع این نوع آسانسور می توان به جد گفت که محدودیت های وجود آسانسور در ساختمان های بلند وبرج ها کاملا برداشته شده و هیچ نوع محدویت استفاده ای در این نوع آسانسور وجود ندارد. آسانسور مغناطیسی از نظر امنیت و ایمنی بسیار بالا هستند اما به دلیل قیمت بالای آن فقط در سیستم های خاصی از این نوع آسانسور استفاده می شود.

ترمز های خودکار امروزه همچنان جزئی مهم از سیستم امنیت آسانسور محسوب می شوند. آسانسور وسیله ای الکترومکانیکی است که برای جا به جایی افراد و بار بین طبقات مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و انواع آن؛ آسانسور کششی، آسانسور هیدرولیک، آسانسور مغناطیسی، آسانسور پنوماتیک، آسانسور پیچی و آسانسور روملس می باشد. از موارد دیگری که در زمان نصب آسانسور باید به آن توجه نمود، هزینه نصب آسانسور است. آسانسور پیچینوع دیگری از آسانسورهای برقی، آسانسورهای پیچی هستند که مناسب برای خانه هایی با حداکثر ۴ طبقه و فضایی محدود برای نصب آسانسور می باشند.

وزن این وزنهها به اندازه وزن کابین به علاوه نصف ظرفیت کابین است. دلیل قرار دادن وزنه در سیستم آسانسور کمک به بالا بردن آسانسور است در غیر اینصورت برای این کار باید موتورهای بسیار قوی با کیلووات بالا استفاده کرد. طبیعی است که این وزنه در پایین آمدن آسانسور مزاحمت ایجاد می‌کند، اما چون هر جسم بدون دخالت به پایین سقوط می‌کند پس استفاده از وزنه مانعی بزرگی در حرکت آسانسور ایجاد نمی‌کند.

در این آسانسورها یک موتور سه فاز غوطه ور در روغن به همراه یک شیر الکتریکی مخصوص که اصطلاحاً پاور یونیت نامیده می‌شوند وظیفه تأمین فشار روغن برای جک هیدرولیک را داراست. برای راه‌اندازی موتور به خاطر وجود موتورهای قوی تر در صورت استفاده از درایو یا سافت استارتر نیاز به هزینه بسیار بالاتری است پس لذا معمولاً برای شروع به کار موتور پمپ هیدرولیک از سیستم رایج ستاره – مثلث استفاده می‌شود. آسانسور یک تجهیز الکترو مکانیکی است که افراد و اشیا را بین طبقات مختلف ساختمان به صورت عمودی جابجا می کند. طبق قوانین ساخت و ساز و استاندارد هایی که در دنیا امروز وجود دارد، امکان ساختن ساختمان بالای 4 طبقه بدون آسانسور وجود ندارد. آسانسور یک وسیله ای است که برای رفاه و آسایش انسان ها طراحی و تولید شده است.

ارتباط تابلو فرمان آسانسور با کابين از طريق کابل آويز اینجا صورت ميگيرد. اينگونه کابل ها با سطح مقطع تخت يا گرد ومخصوص آسانسور با مغزي شيلد شده وضد پارازيت وپيچ خوردگي عرضه مي شوند. سيم بگسلهاي مورد استفاده اين شرکت ساخت کارخانجات معتبر گوستاوولف يا فايفر دراکو آلمان بوده واز بهترين نوع انتخاب مي شوند . اين طنابهاي فولادي مخصوص آسانسورهاي کششي بوده که يک رشته کنف نيز در مرکز خود دارند ومطابق با استاندارد DIN3062 توليد مي شوند. نصب و راه اندازی انواع آسانسور ، یکی از خدمات شرکت شرکت مهندسی مهدیس آسانبر می باشد .

  • در آسانسورهای هیدرولیک به خاطر اینکه کادر وزنه وجود ندارد و سیستم جک هیدرولیکی باید تمامی کابین و مسافران را جابه‌جا کند نیاز به موتورهای قوی تری هست.
  • بیشترین نوع استفاده از این نوع آسانسور به دلیل وجود سیستم جک هیدورلیک در ساختمان پنج طبقه و کمتر می باشد .
  • و این امر باعث زیبایی بیشتر این مدل از کابین های آسانسور می گردد.
  • همچنین در سال ۱۳۵۵ شرکت تولیدی ایران امبار با کارخانه تولید آسانسور خود را در شهر صنعتی رشت تأسیس و تولید آسانسور را تحت لیسانس امباربا اسپانیا آغاز کرد.
  • برای کنترل و بالا و پایین بردن کابین از یک پیستون استفاده می شود که در زیر کابین نصب شده است.

استاندارد آسانسور هم به دو نوع استاندارد های اولیه و ادواری تقسیم میشوند. در یک ساختمان که دارای آسانسور است، برای دریافت گواهی پایان کار به ارائه مدرک استاندارد اولیه می باشد. استاندارد ادواری نیز بیانگر این مطلب است که آسانسور سالم بوده و قطعات بدون مشکل به کار خود ادامه می دهند.

ابعاد استاندارد آسانسور ۹ و ۱۰ نفره